Drömmen om Strandhuset kom till under 2017 

Den kom till när vi köpte en fastighet på Fiskarevägen i Abbekås. Vi tänkte att om vi bygger oss ett hus och ett annex till våra barn som även vi kan hyra ut det till andra som vill uppleva vår dröm i underbara Abbekås. Därför byggdes ett Annex på 50 kvm med två sovrum med vardera tre sovplatser, ett gemensamt modernt helkaklat badrum och ett mindre kök. Uteplatsen blev gemensam med familjens på ett härligt läge med kvällssol och allt annat man kan önska sig. Det finns en stor trädgård att tillgå om man vill grilla eller ha lekaktiviteter med familjen eller vännerna.

Drömmen blev verklighet under 2018, våra barn kommer på besök, och vi bara njuter. Nu tänker vi att det är säkert fler som vill bo bra och trevlig, så som vi vill bo när vi är ute och reser, så det är anledningen till att vi startade Strandhuset B&B

Det är på ett extremt bra läge med 50 meter till havet, ett par hundra meter till hamnen och närhet till allt inom några kilometer. Tänk att kunna ströva runt in denna lilla fiskeby med all sin karaktär, historia och stillhet är få förunnat. När man går i sandaler på sanden eller uppe i byn hälsar alla på varandra vilket är mycket sällsynt i dagens stressade värld.

Drömmen blev mer verklighet när vi insåg att vi faktiskt även hade ett litet hus på cirka 60 kvm på tomten som vi har renoverat under 2020 och började hyra ut under 2021.

Ett boende som är totalrenoverat på ca: 60 kvm. Ja, allt är nytt med modernt kök och badrum. Det finns ett sovrum med en dubbelsäng och en bäddsoffa i vardagsrummet.

Det finns två sovloft med vardera två lite enklare sängar. Det finns ett modernt kök med diskmaskin, tvättmaskin, micro, ugn och kyl/frys. En härlig uteplats med kvällssol och ca: 2 000 kvm trädgård att leka i.

Det tar ca: 5 minuter att gå till hamnen var badbryggan och fiskrestaurangen är. Längtar ni efter en strand har ni den 5 minuter bort med bil.

I det lilla fiskesamhället Abbekås hittar ni faktiskt allt ni letar efter. En otroligt fin och välskött golfklubb med en restaurang som blev utsedd till Sveriges bästa golfrestaurang 2017.

Något som många sportfiskare har upptäckt är att vi har, just i Abbekås, exceptionellt bra fiskevatten för havsöring. För en sportfiskare måste detta vara bästa tänkbara läge med tanke på intresset. Tänk att kunna stå och fiska havsöring 50 meter från sängen, det kan man här, det är det inte många platser på jorden man kan det.

Abbekås ligger bara 40 minuter från Öresundsbron, 15 minuter till Ystad och 35 minuter till Trelleborg. Det är enkelt att ta sig hit, och det finns massor av utflyktsmål inom ett kort avstånd från Strandhuset.

Huset som vi hyr ut kostar mellan 8 000 och 15 000 per vecka beroende på säsong. Under lågsäsong hyr vi även ut huset för 1 500 kronor per dygn, minimum tre dygn.

B&B kostar mellan 800 och 1 500 kronor per rum och natt och ni kan vara två vuxna. extrasäng går att hyra för 350 kronor per natt.

Det finns det även möjlighet att använda vårt härliga spabad. Vi tar ut en kostnad på 300 kronor för en timmes bad, så det är bara att ta med badkläderna och njuta av ett spabad med 38 graders värme när mörkret faller på, kanske med lite bubbel i glaset?

Ett boende med hög kvalitet på ett mycket härligt läge. Välkomna hit till oss.

Facebook